Zakelijke schuld afkoop tegen finale kwijting

Zakelijke schuld afkoop

tegen finale kwijting

LC Financiële Coaching kan u helpen met zakelijke, financiële en bancaire problemen in elke situatie en zijn gespecialiseerd in het oplossen van schulden privé en zakelijk.


Afkopen van zakelijke schulden

Het afkopen van zakelijke schulden kan een faillissement voor de schuldenaar en onnodige schade voor schuldeisers voorkomen. Het faillissement kan voorkomen worden, de onderneming kan voortgezet worden en de relatie met schuldeisers kan behouden blijven. Het afkopen van zakelijke schulden wordt ook wel een crediteurenakkoord genoemd. Na het bereiken van een crediteurenakkoord kan de onderneming verder en is een oplossing bereikt voor problematische schulden. De adviseur van LC Financiële Coaching zullen samen met u als ondernemer de haalbaarheid van een crediteurenakkoord inschatten en ook de strategie bepalen.

LC Financiële Coaching staat ondernemers regelmatig bij met het saneren van schulden, waaronder ook belastingschulden.

Afkopen zakelijke belastingschulden

Op het moment dat tevens belastingschulden ontstaan moet er een betalingsregeling worden getroffen en een melding worden gedaan van betalingsonmacht. Onze ervaring leert dat er met de belastingdienst goede afspraken kunnen worden gemaakt. Wel onder de uitdrukkelijke voorwaarden dat afspraken ook worden nagekomen. LC Financiële Coaching heeft veel ervaring met het voor ondernemers saneren (afkopen) van schulden bij de belastingdienst.

In de praktijk zijn de preferente schuldeisers (zoals bijvoorbeeld de belastingdienst en het UWV) veelal bereid mee te werken aan het akkoord als dit de schuldenaar kan redden én als zij het dubbele percentage ten opzichte van de overige (concurrente) schuldeisers krijgen. In de loop der jaren zijn er onder andere voor dergelijke gevallen door de belastingdienst richtlijnen vastgesteld. LC Financiële Coaching kan u op maat adviseren over de mogelijkheden van het saneren van belastingschulden.

Zakelijke schulden bij de bank

Schulden bij banken zijn vaak een apart verhaal. Dit omdat daar veelal een kredietovereenkomst met zekerheden zoals pand- en hypotheekrechten aan ten grondslag liggen. Ondanks dat banken het niet zullen toegeven zijn er tegenwoordig ook met banken goede afspraken te maken voor het afkopen van de schulden.

ZZP’er, eenmanszaak of BV in nood? Neem contact op met de specialisten van  LC Financiële Coaching voor advies over het aanbieden van een crediteurenakkoord aan uw schuldeisers.

Akkoord in faillissement/WSNP

Verschil met het buitengerechtelijke crediteurenakkoord is dat er bij het akkoord in faillissement of WSNP over het akkoord gestemd wordt door de schuldeisers. Is er een meerderheid van de schuldeisers (die samen ook meer dan de helft van de schuld vertegenwoordigen) voor het akkoord, dan zal het akkoord worden aangenomen. Vervolgens wordt het akkoord formeel bekrachtigd door de rechtbanken is dit jegens alle schuldeisers verbindend, dus ook jegens die schuldeisers die tegen het akkoord hebben gestemd. Dit is een cruciaal verschil ten opzichte van het buitengerechtelijke crediteurenakkoord. Slaagt het akkoord niet, dan blijft de WSNP of het faillissement voortbestaan. Ook bij een gerechtelijk akkoord zullen de belastingdienst en het UWV het dubbele percentage (preferent) willen krijgen vergeleken met het percentage dat de overige schuldeisers zullen krijgen.

Share by: